Spisevenner

Spisevenner

Spisevenner

Mange ældre spiser alene og spiser måske for lidt. Det kan være hyggeligt og øge lysten til at spise, hvis der er én at dele måltidsoplevelsen med. 

Derfor har Esbjerg Kommune sammen med Ældre Sagen startet projekt Spisevenner. Spisevenner skal være med til at skabe hygge i dagligdagen og vække appetitten hos ældre, der får madservice.

Esbjerg Kommune og Ældre Sagen matcher ældre, som ønsker en spiseven, med frivillige, som har lyst til at blive spisevenner. Målet er, at den ældre og spisevennen kan samles om et hyggeligt måltid en gang om ugen.

Bliv spiseven

En spiseven fungerer som en besøgsven. Spisevennen er en frivillig person, som besøger en ældre borger en gang om ugen, hvor de hygger sig sammen omkring et måltid. Kommunens madservice leverer måltidet, som er gratis for spisevennen, mens den ældre selv betaler for sit måltid.

Vil du være spiseven, kan du kontakte Ældre Sagen. Det er ikke nødvendigt at være medlem af Ældre Sagen.

Bliv spisevært

Er du ældre, og ønsker du at få en spiseven, kan du melde dig hos Ældre Sagen som spisevært. Ældre Sagen vil derefter finde en spiseven, der passer godt sammen med dig. For at kunne få en spiseven skal du være visiteret til madservice fra kommunen.